In de zomer van 2017 verruilde FC Gelre sportpark de Grindslag in Wehl voor Sportpark De Korenakker in Loil. Dit betekende een einde aan een tijdperk damesvoetbal in Wehl onder de vlag van FC Gelre. Het bestuur van Concordia-Wehl greep de verhuizing van FC Gelre aan om meisjes en damesvoetbal bij Concordia-Wehl nieuw leven in te blazen.

Afgelopen seizoen was er reeds een dameselftal actief bij Concordia-Wehl. Een deel van het dames 30+ team dat eerder onder de vlag van FC Gelre speelde verhuisde in verband met de Wehlse roots niet mee naar Loil. De dames besloten om op De Grindslag te blijven voetballen en vonden onderdak bij Concordia. De rood-witten waren zo in één klap een damesteam rijker. Naast gezelligheid, presteren deze dames ook goed en mochten zij een speelronde voor het einde, op vrijdag 11 mei jl. het kampioenschap vieren.

In januari van 2018 werd er door het bestuur een werkgroep voor meisjes- en damesvoetbal opgericht. Naast bestuursleden namen 4 dames zitting in de werkgroep. Nadat er informatie bij buurtverenigingen was ingewonnen, is er een beleidsplan opgesteld. Onderdeel van dit plan was de organisatie van een 1ste meisjesvoetbalmiddag op sportpark de Grindslag. Woensdag 16 mei jl. was het eindelijk zover: de eerste meidenmiddag van S.V. Concordia Wehl stond op de agenda.

De organisatie van de meidenvoetbalmiddag werd in samenwerking met enkele vrijwilligers door de werkgroep opgepakt. Posters werden gedrukt, flyers uitgereikt op school en een programma werd gemaakt. Op hoeveel meiden ze konden rekenen, geen flauw idee.

Vol trots kunnen we zeggen dat maar liefst 42 meiden hebben genoten van een zonovergoten voetbalmiddag. Van 15.00-17.00 uur stonden ze op het hoofdveld zich in het zweet te werken bij de voetbalspelletjes. Hierbij konden alle Wehlse Oranje leeuwinnen in spé hun voetbaltalent tonen. Om 16.00 uur was het tijd voor een drinkpauze met een versnapering. Met dank aan de Concordia kantine.

Het slot van de middag bestond uit een toernooi waarbij de meiden op leeftijd tegen elkaar moesten strijden. Mooie partijen hebben we gezien en het belangrijkste: stralende, enthousiaste meiden. Als afsluiting mochten we de meiden nog een leuke attentie namens Concordia Wehl aanbieden in de vorm van een goodiebag. Hoe toepasselijk…. met een leuke toilettas met inhoud konden de meisjes moe maar voldaan naar huis.

Inmiddels zijn er al wat meiden die hebben aangegeven mee te willen trainen. Daarnaast zijn de eerste lidmaatschapsaanmeldingen ook een feit. Ben jij ook gek van voetbal en wil je graag komen spelen bij een gezellige club? Meld je dan aan en kom een keer vrijblijvend meetrainen. Wil je meer informatie of jezelf aanmelden? Stuur dan een mail naar meiden.concordia@hotmail.com en laat je contactgegevens achter zodat wij contact met je kunnen opnemen.